Taaltraining Nederlands voor buitenlandse arts

02-03-17 Webmaster 0 comment

Werken als buitenlandse arts in Nederland?

Een intensieve taaltraining Nederlands van LTC maakt het mogelijk!

 

Sotos Stamou

Psychiater

Sotos Stamou is een buitenlandse arts. Hij komt uit Griekenland en spreekt naast Grieks ook Duits. Hij heeft zijn opleiding tot psychiater in Duitsland gevolgd. Sotos is niet de enige psychiater en medicus die graag in Nederland wilde komen werken. De drempel was echter de Nederlandse taal. Daar zag hij erg tegenop.

 

Taaltraining Nederlands

Hij volgde een intensieve training Nederlands voor psychiaters en medici bij LTC. Sotos werd van ’s morgens tot ’s avonds helemaal ondergedompeld in de Nederlandse taal en cultuur. Tijdens de cursus werd er niet alleen heel veel aandacht besteed aan de taal en de cultuurverschillen, maar onder andere ook aan medische terminologie, het Nederlandse zorgstelsel en patiëntgesprekken.

De inzet van speciale trainers, die bekend zijn met het vakgebied rond de psychiatrie, heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Na een intensieve in-house cursus van 3 weken met verblijf op een speciaal geselecteerd gastadres en natuurlijk de nodige studie-uren in de avond, was Sotos klaargestoomd om als psychiater in Nederland aan het werk te gaan.

Daarna volgden er nog een paar korte follow-up sessies op de werkvloer om de puntjes op de i te zetten. Sotos is erg blij met zijn nieuwe baan en het werken in Nederland bevalt hem uitstekend.

 

Ook voor u?

Overweegt u om in Nederland als arts, verpleegkundige, psychiater of medisch specialist te gaan werken? Laat de taal u dan niet weerhouden. Sotos Stamou is het bewijs dat het echt mogelijk is om in een aantal weken het Nederlands voldoende te beheersen om in Nederland als arts aan het werk te gaan.

 

Ervaring Sotos Stamou

Hieronder een korte reactie op onze vraag wat hij van de training bij LTC vond:

De kwaliteit van mijn taallessen was geweldig goed. Wat mij ook zo aangenaam heeft getroffen is jullie aandacht voor de menselijke kant van de leerling Sotos. Daarvoor kan ik nauwelijks de juiste woorden vinden om jullie te danken.