LTC op TV met taal in techniek

15-04-17 Webmaster 0 comment

LTC | Language Training Center BV werd door RTL7 benaderd voor medewerking aan het programma Ondernemend Nederland. Eerst dachten we nog dat het een grapje was, maar het bleek toch een serieus aanbod. We hebben er goed over nagedacht, en besloten om hieraan mee te doen.

Voorbereidingen

De voorbereidingen waren behoorlijk intensief. Het dwong ons om na te denken over welk aspect van LTC we wilden benadrukken. Daarin moesten we keuzes maken: wat wel, wat niet? We kwamen uit bij Taal in Techniek. Niet verwonderlijk natuurlijk, want dat is een van de sterke kanten van de LTC: taaltrainingen voor technici.

Steeds meer bedrijven gaan internationaal. En taaltrainingen zijn zeer belangrijk voor internationale ondernemingen, want: hoe communiceer je met je klanten, en met je buitenlandse medewerkers? Een gewone taaltraining kun je overal wel krijgen, maar kwaliteitsbedrijven die op een kwalitatief hoogwaardig niveau opereren hebben behoefte aan maatwerktrainingen van een hoge kwaliteit. Alle taaltrainers van LTC zijn uiteraard gekwalificeerd, maar de trainers van de technische taaltrainingen van LTC hebben daarnaast ook nog een technische achtergrond. Zo vormen zij de brug tussen taal en techniek.

Opnames

Voor de opnames kwam een team van RTL7 naar onze vestiging aan de Canisiussingel in Nijmegen. Daar zijn binnen en buiten enkele opnames gemaakt. Ook zijn we naar een opdrachtgever van LTC geweest, Royal SMIT Transformers B.V. Op het filmpje zie je ons rondlopen, in werkschoenen nog wel, op hun bedrijfsterrein.

Royal SMIT Transformers is een internationaal opererend bedrijf. Hun grote vermogenstransformatoren en hun mensen worden over de hele wereld uitgezonden. Melanie Jansen-van Lendt van Royal SMIT Transformers legt voor de camera uit dat een technische taaltraining daarvoor echt noodzakelijk is. Alleen een basisopleiding is daarvoor niet genoeg.

Uitzending

De uitzending van Ondernemend Nederland met daarin de bijdrage over LTC was op zondag 16 april 2017, op RTL7. We hebben vooraf onze klanten geïnformeerd over de uitzending. En daarna hebben we daar hele leuke reacties op gekregen. De opname is op 22 april 2017 nog een keer herhaald.

Uitzending gemist? Hieronder kunt u het filmpje over LTC nog eens bekijken!